ΥΓΡΑΝΤΗΡΕΣ

Οδηγίες χρήσης υγραντήρα - Πώς να θέσετε σε λειτουργία τον υγραντήρα σας


 Παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες χρήσης του υγραντήρα για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του.


 

Μόλις αγόρασα έναν νέο υγραντήρα, πώς το θέτω σε λειτουγία;

Αν ο υγραντήρας σας διαθέτει εξαρτήματα που απαιτούν να κολληθούν εσωτερικό του υγραντήρα, τοποθετήστε τα πριν προχωρήσετε με τις παρακάτω οδηγίες.


 • Βυθίστε τους πλαστικούς υγραντές (σγουγγαράκια) σε αποσταγμένο νερό μέχρι να εμποτιστούν καλά. Σκουπίστε την επιφάνεια του υγραντικού και τοποθετήστε τον σε μια πετσέτα από την ανάποδη για λίγη ώρα να σιγουρευτείτε ότι δε στάζει.
• Γεμίστε ένα πλαστικό φλιτζάνι ή δοχείο με αποσταγμένο νερό και τοποθετήστε το μέσα στον υγραντήρα.
• Τοποθετήστε τους υγραντές και το υγρόμετρο στο εσωτερικό του υγραντήρα.
• Κλείστε τον κενό υγραντήρα για 3-7 μέρες ανάλογα με το μέγεθος του.
• Ανοίξτε τον υγραντήρα και αφαιρέστε το πλαστικό φλιτζάνι ή δοχείο με νερό.


 Ένας πιο γρήγορος τρόπος είναι για 2 ημέρες, σε τακτά χρονικά διαστήματα (3-4 φορές την μερά) να "σκουπίσετε" όλες τις εσωτερικές επιφάνειες και ράφια, διαχωριστικά με ένα βρεγμένο σφουγγάρι από απιονισμένο νερό. Το σφουγγάρι πρέπει να είναι καθαρό, καινούριο κατα προτίμηση καθώς ένα χρησιμοποιημένο ενδέχετε να κάνει ζημιά στον υγραντήρα σας.


Προσοχή! Αν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τρόπο, σιγουρευτείτε να μην αφήσετε τις επιφάνειες υγρές.


 Πως να διατηρήσετε κατάλληλα τα πούρα σας


Η κατάλληλη αποθήκευση είναι απαραίτητη για να αποφύγετε προβλήματα όπως:


Ανόμοιο ή γρήγορο κάψιμο, σκληρή ή πικρή γεύση, σπασμένο wrapper, δυσκολία στο άναμμα, μούχλα και άλλα.

Για να αποτρέψετε αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να διατηρείτε την θερμοκρασία κάτω των 23C και υγρασία μεταξύ 68-74%.

Οι ιδανικές συνθήκες είναι 21C και 70% υγρασία. Τα πούρα που κρατούνται έξω από υγραντήρα, μπορούν να κρατήσουν 1-2 εβδομάδες ανάλογα με το κλίμα σας αρκεί να τα κρατάτε σφραγισμένα σε μια πλαστική τσάντα.

Επιλέξτε έναν υγραντήρα που είναι αρκετά μεγάλος για την ποσότητα πούρων που επιθυμείτε, να έχει καλή κατασκευή και κλείνει καλά. Επίσης οι περισσότεροι υγραντήρες περιλαμβάνουν υγρόμετρο και υγραντή, αλλά μπορείτε να τα αγοράσετε και ξεχωριστά.


 Συμβουλές:


• Καταρχάς, ελέγχετε το επίπεδο υγρασίας τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες για να είστε σίγουροι ότι η υγρασία μένει σταθερή.

• Μία φορά το μήνα (και πιο συχνά σε ξήρες καιρικές συνθήκες) προσθέστε το αποσταγμένο νερό στον υγραντήρα.

• Αλλες πηγές, όπως το νερό της βρύσης, περιέχουν μεταλλεύματα και χλώριο που μπορούν να φράξουν τους πόρους του υγραντή και να εμποδίσουν την λειτουργία του.

• Αποθηκεύστε τον υγραντήρα σας σε μια δροσερή, ξερή θέση για να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας. Αποφύγετε να τοποθετήσετε τα πούρα σας άμεσα στο φως του ηλίου. Καθώς αν η θερμοκρασία και η υγρασία αυξηθούν, τα πούρα μπορεί να αναπτύξουν έναν ενδεχομένως καταστροφικό μύκητα ή μούχλα.

• 'Ενας άλλος κίνδυνος που αποθηκεύονται σε πολύ ζεστό ή υγρό περιβάλλον, είναι να προσβληθούν από σκουλήκια αποκαλούμενα Lacioderma. Τα σκουλήκια γεννούν αυγά μέσα στα πούρα και κάνουν μικροσκοπικές τρύπες στο Wrapper ενώ στη συνέχεια μεταμορφώνονται σε μικροσκοπικούς κεφτιούς κανθάρους. Εάν ανακαλύψετε τρύπες απο σκουλήκια στα πούρα σας, αφαιρέστε και καταστρέψτε τα επηρεασθέντα πούρα αμέσως. Έπειτα προσεκτικά επιθεωρήστε όλα τα πούρα τον υγραντήρα σας για τυχόν σημάδια προσβολής*

*Προσοχή! Μην διατηρείτε τα πούρα ας στο ψυγείο διότι θα απορροφήσει την υγρασία τους. Το πάγωμα των πούρων σας είναι ένα ακραίο μέτρο που χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση προσβολής από ζωύφιο, με κίνδυνο να καταστραφούν τα πούρα.


 


Συντήρηση υγραντήρα

►Πόσο συχνά πρέπει να ξαναγεμίζετε τον υγραντή-υγραντικό στοιχείο.

Συστήνουμε να ελέγχετε συχνά τον υγραντήρα σας έως ότου εξοικειωθείτε με το περιβάλλον. Τα ξηρά κλίματα απαιτούν περισσότερη παροχή από τα υγρά κλίματα. Θα εξαρτηθεί επίσης από τις προσωπικές σας συνήθειες. Αν ανοίγετε τον υγραντήρα σας αρκετές φορές ημερησίως θα πρέπει να γεμίζετε τον υγραντή συχνότερα από το αν ανοίγετε π.χ. μία φορά την εβδομάδα.

Εμπειρικά πρέπει να προσθέτετε αποσταγμένο νερό στον υγραντή σας περίπου μία φορά το μήνα, και το διάλυμα ενεργοποίησης 50/50 κάθε 2-3 μήνες. Μην χρησιμοποιήστετε ποτέ νερό βρύσης.

►Πως να διατηρήσετε τον υγραντήρα σας.

Είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο υγραντήρας σας κάτω από την μέγιστη θερμοκρασία 23C (73F) και μεταξύ της υγρασίας 65-74%. Οι ιδανικές συνθήκες είναι θερμοκρασία 21C και υγρασία 70%. Συστήνουμε ένα ψηφιακό υγρόμετρο/θερμόμετρο για να ελέγχετε καλύτερα τη θερμοκρασία και την σχετική υγρασία μέσα στον υγραντήρα σας.

Σιγουρευτείτε ότι ελέγετε το επίπεδο υγρασίας τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες για να εξασφαλίσετε ότι η υγρασία δεν αυξομειώνεται. Εμπειρικά όταν το επίπεδο υγρασίας μειώνεται σε 65% πρέπει να προσθέσετε αποσταγμένο νερό στο υγραντή. Χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό μόνο.


Προσθέστε μερικές σταγόνες αποσταγμένο νερό στον υγραντή μέχρι να είναι καλά διαποτισμένος. Σκουπίστε την επιφάνεια του υγραντή και σιγουρευτείτε ότι δεν στάζει.


 Αποθηκεύστε τον υγραντήρα σας σε δροσερή και ξηρή θέση, αποφύγετε να τοποθετήσετε τον υγραντήρα σας άμεσα στο φως του ηλίου.


Κατά την τοποθέτηση των πούρων στον υγραντήρα, σιγουρευτείτε ότι τα πούρα δεν εμποδίζουν τις διεξόδους από τον υγραντή-υγραντικό στοιχείο.

Υγρόμετρο

► Κάθε πότε πρέπει να εξετάζετε τη βαθμολόγηση του υγρόμετρου σας για να ελέγξετε εάν διαβάζει σωστά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας την κατώτερη μέθοδο του αλατιού:

• Τοποθετήστε λίγο αλάτι σε ένα καπάκι από μπουκάλι ή ένα μικρό φλυτζάνι και υγράνετε το με μερικές σταγόνες νερού (χωρίς να το διαλύσετε).
• Προσεκτικά τοποθετήστε το υγρό αλάτι και το υγρόμετρο μέσα σε ένα διάφανο δοχείο και κλείστε το καλά. Μπορείτε να χρησημοποιήσετε και τσάντα ziplock υπό τον όρο ότι σφραγίζει καλά και αφήνετε κάποιο αέρα μέσα επίσης.

• Αφήστε το εκεί για τουλάχιστον 6 ώρες και σημειώστε ό,τι αναγράφεται στο υγρόμετρο χωρίς να ανοίξετε το δοχείο. Πρέπει να είναι ακριβώς 75%, αν υπάρχει διαφορά, αυτό είναι το ποσό που "χάνει" το υγρόμετρο σας.

• Ύστερα, αν χρειαστεί, μπορείτε να ρυθμίσετε την ένδειξη του υγρόμετρου στο 75% γυρίζοντας τη βίδα στο πίσω μέρος.


 Διάλυμα ενεργοποίσης (Διάλυμα γλυκόλης προπυλενίου)

Ένα διάλυμα ενεργοποίησης 50/50 περιέχει 50% γλυκόλη προπυλενίου και 50% αποσταγμένο νερό.

Η γλυκόλη προπυλενίου λειτουργεί με δύο τρόπους και θα υγράνει και θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία στον υγραντήρα σας. Ενεργεί επίσης ως ανασταλτικός παράγοντας στην εμφάνιση βακτηρίων και μούχλας.

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να βάζετε το διάλυμα ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα σας, περίπου κάθε 1-3 μήνες, αλλά σε μερικά κλίματα ακόμα και κάθε 6 μήνες είναι αρκετό. Στο μεταξύ πρέπει απλώς να προσθέσετε αποσταγμένο νερό στον υγραντή σας.


Όταν είναι ώρα να ξαναγεμίσετε τον υγραντή-υγραντικό στοιχείο σας με το διάλυμα ενεργοποίησης 50/50, πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε τον υγραντή-υγραντικό στοιχείο σας με αποσταγμένο νερό και να τον αφήσετε νε στεγνώσει. Αυτό θα αποβάλει οποιοδήποτε ίχνος γλυκόλης προλυλενίου που δεν έχει εξατμιστεί. Έπειτα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη λύση ενεργοποίησης 50/50


Limited Edition Colibri Humidor - 1-HU200T1

Colibri

Limited Edition Colibri Humidor - 1-HU200T1

1.960,00€

Υγραντήρας πούρων περιορισμένης έκδοσης. Σχεδιασμένο στη Νέα Υόρκη από τον Colibri και χειροποίητα στην Καλιφόρνια από τον Daniel Marshall, το Qu..

Υγραντήρας Pierre Cardin - PC15

Pierre Cardin

Υγραντήρας Pierre Cardin - PC15

117,00€

Υγραντήρας 20 πούρων Pierre Cardin PC-15Χωρητικότητα: 20 πούραΔιαστάσεις: 23.5 x 19.5 x 5 cmΥγραντήρας πούρωνΕξωτερικό ψηφιακό υγρόμετροΕσωτερική επέν..

Υγραντήρας Porsche Design - P3686

Porsche Design

Υγραντήρας Porsche Design - P3686

491,50€

Υγραντήρας πούρων από την Porsche Design χωρητηκότητας 10 πούρων. Φινίρισμα ινών άνθρακα . Επένδυση από ξύλο κέδρου...

Υγραντήρας Πούρων - C72

Υγραντήρας Πούρων - C72

65,30€

Υγραντήρας πούρων χωρητικότητας 25 - 35 πούρων με ματ φινίρισμα. Σχέδιο από φύλλο καπνού στο επάνω μέρος.Μέγεθος: 260 x 222 x 108 mm..

Υγραντήρας Πούρων - Pierre Cardin PC16

Pierre Cardin

Υγραντήρας Πούρων - Pierre Cardin PC16

197,00€

Υγραντήρας Πούρων Pierre Cardin σε ανθρακί χρώμα για 50 πούρα.Διαθέτει:Επένδυση από ξύλο κέδροΕνσωματωμένο υγρόμετροΥγραντικό στοιχείο Διαχωριστή..

Υγραντήρας Πούρων - VG125255BKR

Υγραντήρας Πούρων - VG125255BKR

55,80€

Υγραντήρας πούρων χωρητικότητας 12 πούρων σε μαύρο ματ φινίρισμα με κόκκινο χρώμα και γυάλινο πλάισιο...

Υγραντήρας Πούρων - VG125255BKW

Υγραντήρας Πούρων - VG125255BKW

49,00€

Υγραντήρας πούρων χωρητικότητας 12 - 20 πούρων σε μαύρο ματ φινίρισμα με κόκκινο χρώμα και γυάλινο πλάισιο...

Υγραντήρας Πούρων - VG12769

Υγραντήρας Πούρων - VG12769

40,00€

Υγραντήρας χωρητικότητας 12-18 πούρων. Size: 260 x 222 x 67 mm..

Υγραντήρας Πούρων - VG257272

Υγραντήρας Πούρων - VG257272

48,50€

Υγραντήρας χωρητικότητας 25-35 πούρα, Size: 260 x 222 x 108 mm..

Υγραντήρας Πούρων - VG5224

Υγραντήρας Πούρων - VG5224

65,00€

Υγραντήρας Ξύλίνος 30 Πούρων Grand Value VG5224Υγραντήρας πούρωνΕσωτερικό Υλικό: ξύλο κέδρουΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ:25 - 30 πούραΜΕΓΕΘΟΣ: 240 x 220 x 115 mmΑΞΕΣΟ..

Υγραντήρας Πούρων COLIBRI 1-250T2

Colibri

Υγραντήρας Πούρων COLIBRI 1-250T2

425,20€

Σχεδιασμένο στη Νέα Υόρκη, το νέο Colibri Quasar Desktop Humidor προσφέρει αυτοπεποίθηση και κομψότητα σε κάθε δωμάτιο. Δημιουργήθηκε με την υπογραφή ..

Υγραντήρας Πούρων COLIBRI 1-250T3

Colibri

Υγραντήρας Πούρων COLIBRI 1-250T3

425,20€

Σχεδιασμένο στη Νέα Υόρκη, το νέο Colibri Quasar Desktop Humidor προσφέρει αυτοπεποίθηση και κομψότητα σε κάθε δωμάτιο. Δημιουργήθηκε με την υπογραφή ..

Υγραντήρας Πούρων Lubinski - QE2540

Lubinski

Υγραντήρας Πούρων Lubinski - QE2540

302,00€

Ο υγραντήρας LUBINSKI QE2540 διαθέτει φινίρισμα λούμπα (ρίζα ξύλου), μεταλλικά πόδια, ψηφιακό υγρόμετρο, υγραντικό στοιχείο και τασάκι με πουροκόφτη (..

Υγραντήρας Πούρων Lubinski - QE255.8

Lubinski

Υγραντήρας Πούρων Lubinski - QE255.8

298,60€

Υγραντήρας 70 πούρων Lubinski QE255.8, με μοναδική εμφάνιση απομίμηση σαύρας σε πράσινο σκούρο χρώμα.Ο οίκος έχει ντύσει τον κέδρο με λάκα σε απομίμησ..

Υγραντήρας Πούρων Επιτραπέζιος - VG599

Υγραντήρας Πούρων Επιτραπέζιος - VG599

110,00€

O υγραντήρας για πούρα VG599  περιέχει 4 συρτάρια για 80-100 πούραΕξωτερικά ξύλο κερασιάςΜέσα συρτάρια από μασίφ ξύλο κέδρου Μέσα υγραντικό ..

Υγραντήρας Ταξιδίου Marvel - Z0173

Marvel

Υγραντήρας Ταξιδίου Marvel - Z0173

135,00€

Φορητός Δερμάτινος υγραντήρας από την Marvel χωρητηκότητας 10-15 πούρων...

Εμφάνιση 1 έως 16 από 17 (2 Σελ.)